سوالاتی که تا کنون بیشتر از ما پرسیده شده است را میتوانید مشاهده نمایید


طرح ثبت تلفن همراه (رجیستری)، در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری، به‌منظور مبارزه سیستمی با قاچاق دستگاه‌های دارای سیم‌کارت و حمایت از واردات قانونی تلفن همراه و حمایت از کاربران آن، توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با همکاری دو وزارت‌خانه صنعت، معدن و تجارت و وزارت‌خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شده است.
در این طرح با استفاده از شناسه (IMEI) دستگاه تلفن همراه، گوشی قانونی و منطبق بر استانداردهای ایمنی، سلامت و ضوابط اتحادیه‌های بین‌المللی، وارد کشور شده و از فعال‌سازی تلفن‌های همراه غیرقانونی با مخاطرات سلامتی و گارانتی‌های جعلی جلوگیری به عمل خواهد آمد.
لازم به ذکر است که تمام دستگاه‌هایی که تا قبل از اجرای طرح ثبت تلفن همراه، سابقه‌ای از فعالیت آنها در شبکه رویت شده باشد مانند گذشته، مجاز به دریافت خدمات از شبکه‌های اپراتوری هستند.

همتا (سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی)، سامانه‌ای است که در راستای اجرای طرح ثبت تلفن همراه (رجیستری)، پیاده سازی شده است. در این سامانه، هر دستگاه، تحت مالکیت یک سیم کارت قرار گرفته است. سیم کارت مالک دستگاه، قادر خواهد بود فرایندهای مختلف سامانه همتا از قبیل انتقال مالکیت و ... را برای دستگاه انجام دهد.

شناسه دستگاه یا IMEI، یک شناسه بین‌المللی با 15 رقم است. این شناسه برای هر دستگاه با قابلیت نصب سیم‌کارت منحصربه‌فرد است. شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیم‌کارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شماره‌گیری #06#*، قابل مشاهده است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و ...) استفاده شود.

ین طرح، از تاریخ 28 مهر 96 و با پایش (مانیتورینگ) شبکه به‌منظور شناسایی دستگاه‌های فعال در شبکه آغاز گردید. در ادامه در تاریخ 14 آذر 96، نشان تجاری اپل به‌عنوان اولین نشان تجاری تلفن همراه مشمول طرح ثبت تلفن همراه گردید. به همین ترتیب، تا تاریخ 1 اردیبهشت 97، تمامی نشان‌های تجاری در 4 مرحله دیگر و به ترتیب مشمول طرح رجیستری شدند.

دو دسته شناسه (IMEI) قانونی وجود دارد. دسته اول شناسه (IMEI) دستگاه‌هایی است که به‌طور قانونی و از مبادی رسمی گمرکی وارد کشور شده باشد. دسته دوم شناسه (IMEI) دستگاه‌هایی است که تا قبل از مشمول شدن دستگاه در طرح ثبت تلفن همراه، سابقه‌ای از فعالیت آن‌ها در شبکه‌های اپراتوری ثبت شده باشد. هر دو دسته مجاز به دریافت خدمات از شبکه‌های اپراتوری خواهند بود.

شناسه (IMEI) دستگاه‌هایی که در بانک شناسه (IMEI) قانونی کشور موجود نباشد، شناسه (IMEI) غیرقانونی نامیده می‌شود. دستگاه‌هایی با شناسه (IMEI) غیرقانونی تنها به مدت 30 روز پس از آغاز فعالیت، امکان دریافت خدمات از شبکه‌های اپراتوری را خواهند داشت.

یکی از اقداماتی که باید قبل از خرید دستگاه تلفن همراه توسط شخص خریدار انجام شود، استعلام اصالت است.

برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش استعلام اصالت دستگاه را مطالعه نمایید.

فعال سازی، فرایندی است که منجر می شود دستگاه تحت مالکیت قطعی یک سیم کارت درآید. در زمان خرید دستگاه، خریدار موظف است در حضور فروشنده، به کمک کد فعال سازی، دستگاه را برای سیم کارت خود فعال نماید.
درصورتی که در حین خرید و یا پس از آن متوجه شدید دستگاه خریداری شده فاقد کد فعال سازی است یا فروشنده کد فعالسازی را در اختیار شما قرار نداد،حتما دستگاه را به فروشنده بازگردانید.

اگر دستگاهی دارید که پیش از شروع طرح ثبت تلفن همراه روشن بوده، می توانید به کمک فرآیند افزودن دستگاه، آن را تحت مالکیت قطعی سیم کارت خود درآورید و سپس فرآیندهای سامانه همتا، از قبیل انتقال مالکیت و ... را برای آن انجام دهید.

اگر می‌خواهید دستگاه کارکرده (دست دوم) خریداری کنید حتماً باید از فروشنده انتقال مالکیت گرفته و در حضور ایشان، دستگاه را برای سیم کارت خود، با موفقیت فعال سازی نمایید.
در غیر این صورت، معامله بدون سند انجام شده و در صورت ایجاد مشکلات احتمالی و سوء استفاده از شناسه (IMEI) دستگاه، مالک اصلی دستگاه، مالک قبلی شناخته شده و کلیه حقوق قانونی از جمله حق استفاده از دستگاه، برای ایشان در نظر گرفته خواهد شد. در این صورت، شما که دستگاه را خریداری کرده اما انتقال مالکیت نگرفته‌اید، متضرر اصلی خواهید بود.